La plataforma Madrilenys pel Dret a Decidir ha convocat aquest dimarts, a les 19 hores a la Porta del Sol, una concentració per demanar l'alliberament dels presidents de l'Assemblea Nacional de Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Sota el lema "No més repressió política", el cartell demana la llibertat de Sànchez i Cuixart amb una flor amb els colors de la senyera catalana en una gàbia, a la base de la qual apareixen els logotips de PP, PSOE i Ciutadans.

La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va decretar aquest dilluns l'ingrés a la presó incondicional sense fiança per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, per promoure les concentracions del passat 20 i 21 de setembre a Barcelona.

La magistrada atén la petició de la Fiscalia després de prendre'ls declaració per segona vegada en qualitat d'investigats per un delicte de sedició, penat amb fins a deu anys de presó i els envia a presó en entendre que a les convocatòries fetes pels líders sobiranistes es feia una crida, no a una manifestació pacífica, sinó a la "protecció" dels governants catalans mitjançant "mobilitzacions ciutadanes massives".