El clam per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, tornarà a Madrid. El col·lectiu Madrileños por el derecho a decidir es manifestarà aquest diumenge a favor de la llibertat dels presos a partir de les 11:00h a la Puerta del Sol de la capital espanyola. Aquesta mobilització, s'emmarca dins de la convocatòria de diverses marxes en favor del la llibertat del govern Puigdemont que se celebren durant tot el cap de setmana a l'Estat i també a diverses ciutats franceses com París, Tolosa de Llenguadoc o Lió.

Aquesta concentració, coincideix amb la decisió del Suprem de denegar la llibertat als presos polítics fins que no hi hagi una sentència ferma del judici al procés, que probablement serà cap a la tardor d'aquest mateix any, coincidint amb els dos anys de presó de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Dins de l'Estat espanyol, també se celebrarà una altra marxa per la llibertat dels presos, concretament serà aquest dilluns a partir de les 7 del vespre davant la Subdelegació del govern espanyol a Granada.

Aquesta manifestació arriba un dia després de que els madrilenys participin en una consulta sobre la monarquia espanyola i el règim del 78. La consulta se celebra dins de Madrid Central i reivindica el dret a decidir de la ciutadania espanyola en tots els àmbits, motiu pel qual, els presos polítics i líders independentistes ha sigut jutjats al Suprem.

Manifestació al Ministeri de Justícia

Aquest no serà el primer cop que se celebrarà una manifestació d'aquestes característiques pels carrers de Madrid, ja que el passat mes d'abril, centenars de persones, un miler segons els organitzadors, ja es van manifestar per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn del exiliats.

Aquesta marxa també va ser convocada per Madrileños por el derecho a decidir i també va arrencar a la Puerta del Sol. La marxa va discórrer amb normalitat fins la seu del Ministeri de Justícia, on s'hi van cantar diversos càntics com 'L'estaca', de Lluís Llach.

La marxa va estar encapçalada per una pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics. Democràcia. República" i els manifestants van lluir llaços grocs, estelades i banderes republicanes i durant el recorregut de la protesta també s'hi van poder veure diversos castells.