Un col·lectiu madrileny, Consulta Republicana Madrid 22J, ha organitzat aquest dissabte una nova consulta sobre la monarquia a la capital espanyola. La consulta popular començarà a les 12 del migdia i s'allargarà fins les nou del vespre.

Qui ho desitgi, podrà votar en una vuitantena de meses situades dins del perímetre de Madrid Central. La votació, no només vota a favor o no de la monarquia espanyola, sinó que també impugna el règim del 78 i la "màfia borbònica", coincidint amb els primers cinc anys de regnat de Felip VI.

En el manifest de la consulta, els organitzadors destaquen que volen reivindicar el dret a decidir i en concret a decidir la forma d'Estat en el que viuen, ja que ni l'any 1978 i el 2014 no es va preguntar a la ciutadania si volia o no viure dins d'una monarquia parlamentària.  En aquest sentit, destaquen que existeix una alternativa al règim del 78, responsable "d'una forma d'Estat que sobreviu gràcies a la repressió".

Alhora, l'organització també recorda que aproximadament 100.000 persones ja han participat en consultes similars en diversos barris i universitats de la capital espanyola en l'últim any.