La manifestació espanyolista convocada a Barcelona per al 12 d’Octubre, Dia de la Hispanitat, pretén fer arribar assistents d’arreu de l’Estat espanyol, i per això prepara la sortida d’autobusos de “tot Espanya”, concretament, de Madrid... Tarragona, Reus i Cambrils.

Amb preus populars, a 10 euros el viatge, l’oferta més llaminera és la del trajecte Madrid-Barcelona i tornada, que té el mateix preu que els altres trajectes amb un però, només és per a menors de trenta anys.

Aquests són els preus dels viatges que ofereix la plataforma ‘Barcelona garante de la Hispanidad’, que aglutina “més de 50 associacions” de caire unionista i que crida a participar a la manifestació perquè “el problema actual de la independència és un problema de tots els espanyols, no només dels que vivim a Catalunya”.

Entre les entitats que formen part de la plataforma s’hi troben Espanya i catalans, Españoles de a pie i España generosa. Tots plegats criden a manifestar-se a Barcelona “per defensar la unitat d’Espanya”.

De moment, només civils

La convocatòria unionista és, de moment, la única prevista a Barcelona pel 12 d’Octubre, malgrat que el general retirat Rafael Dávila Pérez ha fet una altra proposta, que també s’hi manifestin militars. Concretament, que s’organitzi enguany a la Diagonal de Barcelona l’habitual desfilada militar que té lloc cada any a Madrid.