El número 7 de la llista de Pedro Sánchez, Eduardo Madina, ha criticat que a Albert Rivera "tot allò complex li sembla simple", tot advertint-li en primera persona: "Compte, Albert, que se t'està posant cara de cunyat, penses que ho saps tot, i no", i ha afegit "que algunes frases teves tenen un tuf de masclisme que no l'aguantes". Ho ha dit referint-se a la polèmica d'aquests dies sobre el programa de Ciutadans en matèria de violència de gènere.

Ja abans la candidata del PSC, Carme Chacón, ha instat Rivera que "rectifiqui" i retiri del seu programa l'equiparació de totes les violències domèstiques, una cosa que ha titllat d'"immoral".

Madina també ha felicitat Podemos "per voler ser el PSOE", després de recitar tot allò a què han renunciat al seu programa, "però nosaltres no volem ser Podemos". "Ara ja no diuen que la Constitució és un atracament; diuen gràcies 1978", ha dit de Pablo Iglesias, "sigueu benvinguts a un lloc on portem 36 anys d'avantatge".

Segon dia de cadires buides

Tot i la presència de Madina, preferit pels militants del PSC a les primàries a secretari general del PSOE el 2014, per davant de Pedro Sánchez, i malgrat que es celebrava a una ciutat amb majoria absoluta del PSC, Santa Coloma, els socialistes no han aconseguit omplir les 400 cadires designades. Unes 250 persones, incloent l'exalcaldessa de la ciutat, Manuela De Madre, s'han congregat en aquest acte. Tampoc van poder omplir dijous 10 a una altra plaça forta socialista (hi van governar ininterrompudament del 1983 a 2011), Badalona, tot i l'assistència de l'exlehendakari Patxi López.

"La gent ja no va a mítings", ha comentat una dona assistent a l'acte, "el que volen saber, ho miren a televisió o a les xarxes socials". De fet, a la majoria de mítings, fins i tot de partits emergents com Ciutadans o Podemos estan tenint problemes per omplir. A Terrassa, només unes 50 persones es van congregar dijous 10 per escoltar Joan Carles Girauta, tot i ser d'una de les forces més potents a les enquestes.

Parlón, contra Rufián

L'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, n'ha parlat, del missatge polític a les xarxes, referint-se especialment a Gabriel Rufián, tot remarcant que "no tot val" i "no tots els pares de la Constitució eren fatxes". I ha fet una crida a "no deixar-se convèncer fàcilment pels debats de 140 caracters", perquè "allà no s'hi fa política".

Parlon també ha carregat de forma velada contra Podemos per fer política, afirma, a les televisions. "Al marge dels debats als platós, la vida de la gent continua", ha assegurat. I els ha instat a fer-se ressò del que li passa a la gent al carrer.

No se n'ha salvat ni la premsa, a qui ha criticat per fer tuits durant l'acte dient que el PSC "ha punxat".