L'aliança entre La República en Marxa, el partit d'Emmanuel Macron, i Ciutadans està en stand by. La formació del president francès no farà cap pas de moment per a concórrer conjuntament a les eleccions europees del 26 de maig a l'espera del resultats de les eleccions espanyoles del 28-A i de l'escenari de pactes que dibuixi, segons informa El Periódico. Especialment per si es repeteix un pacte a l'andalusa entre el PP, Cs i Vox.

Segons explica el director de campanya del partit liberal francès, Stéphane Séjourné, al citat diari, els contactes entre les dues formacions es mantenen, però amb prudència. Els pactes amb l'extrema dreta, com el cas andalús, és la línia vermella que han fixat els francesos des de gener.

"Dependrà del que facin", assegura Séjourné, que no posa en dubte l'europeisme del partit d'Albert Rivera però vol seguir els seus moviments després del 28-A. Si Vox no forma part del projecte de Ciutadans, afegeix el responsable de la campanya, llavors "no hi haurà problema" per aliar-se a les eleccions europees.

En la mateixa línia, la cap de llista de La República en Marxa a les europees, Nathalie Loiseau, avisava aquest dimarts que miraria "amb atenció" si el partit espanyol "comparteix" els mateixos valors que ells. "Haurem de veure el seu projecte, programa i compromisos, i garantir que els uns i els altres comparteixen els nostres valors europeus i la nostra ambició per canviar Europa".