El cas de Macarena Olona és digne d'estudi. De ser una de les cares més visibles del partit a protagonitzar el seu fracàs electoral més gran amb la derrota a Andalusia i abandonar Vox entre crítiques creuades amb qui fins fa relativament poc eren els seus amics i companys al Congrés. També resulta curiós el seu canvi de posició respecte a alguns temes fonamentals com són la violència masclista, l'homofòbia o el dret a l'avortament, amb posicions que van en contra amb el que defensava fa tot just un any. Per tot plegat, l'entrevista amb Jordi Évole que emetrà aquest diumenge La Sexta crea tanta expectació. En els primers avenços dels dos capítols, el primer centrat en el partit, el segon en la figura de l'advocada d'Estat, ja es veuen que les preguntes del periodista català donaran lloc a respostes explosives d'Olona, que d'ençà que Abascal li va tancar la porta del partit al agost, no ha deixat d'enviar missatges contra el seu expartit. 

Una de les declaracions que fins ara han generat més rebombori han estat les que es refereixen al lideratge del president de Vox, que tot i que molts el consideraven inqüestionable, Olona posa en dubte. Aquest, segons la política d'Alacant, seria molt més feble del que Abascal vol transmetre, tot i que, a banda d'ella, són molt pocs els que s'han atrevit a assenyalar-lo un cop han sortit del partit. Anant més enllà, assegura davant Évole que algunes de les decisions que pren la formació d'ultradreta espanyola no es fa tenint en compte l'opinió de la direcció o dels militants, sinó que venen dictades des de fora. Aquest atac se suma a altres declaracions anteriors en què Olona denunciava una manca de democràcia interna i ara, també es queixa d'una gestió econòmica del partit molt poc transparent. 

La tortuosa relació entre Macarena Olona i Ortega Smith

D'ençà que Macarena Olona va estripar el carnet i ha canviat d'opinió en alguns temes cabdals per a la formació, a les xarxes socials s'ha guanyat el malnom de Macaloca per part dels seguidors del partit. Davant d'aquest fet, la política ha assegurat que des del seu comiat, el partit ha començat una campanya de difamació en contra seva per restar credibilitat al seu discurs: "Vox s'està reunint amb periodistes i gent rellevant per dir que estic boja i tinc problemes de salut mental", assegura davant Jordi Évole. Al novembre, va denunciar que des del partit havien difós un àudio sexual fals i la van amenaçar des d'un perfil de Telegram amb 6.000 seguidors gestionat per una persona de Vox. 

El programa de Jordi Évole ha publicat algunes de les preguntes que fa el periodista a la política i quan el de Cornellà li pregunta per Javier Ortega Smith, el seu arxienemic, aquesta somriu. "Ortega Smith mai m'ha vingut de cara, si és que té alguna cosa en contra meva. Que vols que et digui, només ens demostra que no és el més intel·ligent", assegura en l'avançament de l'entrevista. Després del fracàs a Andalusia, Macarena Olona va abandonar la política activa per malaltia, tot i que només durant unes setmanes. I el madrileny va ser de les primeres persones que va posar en dubte que hagués estat realment malalta.