Serà dijous la darrera oportunitat per intentar in extremis un acord entre JxSí i la CUP per salvar la legislatura que havia de ser la mare de totes les legislatures. Junters i cupaires s'han citat per l'endemà de Reis per seure en una mateixa taula sota l'auspici de les entitats sobiranistes, l'ANC, Òmnium i l'AMI.

Cap de les dues parts alberga qualsevol esperança que la trobada serveixi per trobar l'aturador al que seria la imminent convocatòria electoral. De fet, la reunió s'havia plantejat per aquesta tarda mateix, però ha estat impossible per "diversos motius", segons fonts de les dues parts consultades per El Nacional. Del lloc i hora en què se celebrarà la cita no n'han transcendit encara els detalls, però tothom té clar l'ordre del dia i que possiblement serà al Parlament.

JxSí, resignada

La direcció de JxSí, reunida aquest matí al Parlament, ha deixat ben clar que no tocarà ni una coma de la proposta feta a la CUP. "Negociarem fins que soni el xiulet però no canviarem res, la proposta està feta", ha assegurat Raül Romeva en sortir de la reunió amb el sanedrí junter. Una postura que ha reforçat la duresa argumental del president Artur Mas en la compareixença d'aquest migdia.

La carta de la CUP

Per la seva banda, la CUP ha remès una carta a JxSí i a la trilateral sobiranista formada per l'ANC, Òmnium i l'AMI, en la qual es mostra disposada a reunir-se amb dues condicions: una presidència alternativa a Mas i un pla de xoc social més ambiciós.

Els cupaires admeten que la reunió servirà de poca cosa, i més després de la compareixença de Mas en què ha dirigit durs retrets a la formació anticapitalista. Dijous serà l'última partida, però amb la sensació que tothom porta les cartes marcades.