Romeva, a la roda de premsa als passadissos del Parlament/QS

"Fins que soni el xiulet!". Així ha explicat el número u de JxSí, Raül Romeva, la voluntat de continuar negociant amb la CUP un pacte d'investidura i de Govern, amb la convicció, però, que vindran eleccions. Ara bé, JxSí ho farà sobre la mateixa proposta que va plantejar, és a dir, amb Artur Mas de president, envoltat d'un consell de Presidència. En aquest sentit, JxSí ha acceptat amb resignació una darrera trobada amb la CUP amb l'auspici de la trilateral sobiranista formada per Òmnium, ANC i l'AMI abans d'exhaurir el termini.

Així ho ha decidit la direcció de JxSí en una reunió de dues hores i mitja celebrada aquest matí al Parlament en què s'ha analitzat el "no" de la CUP a la investidura de Mas el passat diumenge. "Nosaltres hem respost al mandat del 27S, hem proposat un acord d'investidura i d'estabilitat, l'oferta està feta!", ha sentenciat Romeva descartant canviar el candidat.

Amb aquesta tàctica, JxSí intenta deixar la pilota al terrat de la CUP i intentar assenyalar l'esquerra independentista i anticapitalista com la responsable del fet que no hi hagi un govern constituent. Fonts de JxSí han assegurat a El Nacional que l'intent és de franc, "perquè no sigui dit", però amb la convicció que al març hi hauran eleccions.