El secretariat nacional i els diputats de la CUP han remès aquest matí una carta en què expliquen la decisió del passat diumenge de no investir Artur Mas com a president de la Generalitat.  La carta s'adreça a les diferents entitats sobiranistes, així com a Junts pel Sí, a ERC i CDC com a principals partits que en formen part, per explicar "la proposta llançada el passat diumenge en el consell polític i el seu grup d'acció parlamentària".

En la carta insisteixen en la doble demanda dels cupaires: un candidat alternatiu i un pla de xoc social més "ambiciós".

"Plantegem, i esperem ser-hi encara a temps, una nova candidatura a la presidència de la Generalitat "que reflecteixi el gir de Catalunya a l'esquerra" i un pla de xoc molt més ambiciós que permeti fer front a l'emergència social, amb l'objectiu de construir la majoria necessària per avançar cap a la independència", es llegeix a la missiva.

Així mateix, la direcció cupaire qualifica la proposta que es va plantejar al consell polític de diumenge com una proposta "molt allunyada de les demandes plantejades durant aquests mesos de negociació".

Carta a la militància