L’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas s’ha personat com acusació particular en la causa judicial per l’anomenada operació Kitchen. Bárcenas se sent perjudicat pel presumpte robatori de documents personals i d’altres relacionats amb la caixa B del PP que li van ser sostrets gràcies a un dispositiu policial muntat quan Jorge Fernández Díaz era ministre de l’Interior.

L’advocat de Bárcenas, que esta complint 38 anys de presó pel cas Gürtel, va entrar l’escrit davant del jutjat d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional dimecres passat, segons informa El Independiente. La causa està sota secret de sumari.

El ministeri de l’Interior ha confirmat a l’Audiència Nacional que funcionaris de la policia adscrits a la Direcció Adjunta Operativa (DAO) i de la Comissaria General d’Informació van participar en l’operació Kitchen. Segons el ministeri es van utilitzar confidents o informadors que van cobrar a canvi d’informació.

Al dispositiu, conegut per Eugenio Pino i els comissaris Enrique García Castaño i José Manuel Villarejo, hi va participar el llavors xofer de Bárcenas, Sergio Ríos Esgueva, que va cobrar 48.000 euros. L’home està imputat pels delictes de robatori o furt, prevaricació i malversació de cabals públics.

Robatori de documents de la caixa B

Durant l’operació li van robar a Bárcenas una caixa amb material sensible sobre el finançament irregular del Partit Popular com ara contractes entre la formació política i empreses proveïdores, així com les agendes de treball de l’extresorer.

Fonts de la investigació apunten que hi ha indicis que l’excúpula d’Interior va dissenyar un dispositiu policial il·legal al marge de la investigació de l’Audiència Nacional sobre el cas Gürtel per fer-se amb documentació sobre el finançament irregular del PP quan el partit era al capdavant del govern espanyol.