El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha proclamat qui és el seu principal enemic a les properes eleccions del 14 de febrer. Dins el ventall independentista, se centra amb Junts per Catalunya a qui titlla de partit racista i xenòfob per diferents motius. Un d'ells, el que "practicava el president Torra per incomplir les lleis en període electoral que va acabar inhabilitat".

L'altre, el de la unió de Junts amb Demòcrates a les llistes on ha tornat a recordar la famosa trobada virtual d'alguns partits d'extrema dreta on també hi havia la presència de Josep Costa, vicepresident del Parlament amb Junts, però també d'una bona part de membres d'esquerres segons Demòcrates, presents en la trobada.

La notícia del dia a Ciutadans és que Lorena Roldán marxa i es canvia de partit, a partir d'ara amb el PP català. Segurament Carrizosa coneixia els objectius de Roldán però no els ha citat en una entrevista a Aquí Cuní, just abans de l'anunci oficial de la seva ja excompanya. En la línia del discurs antiindependentista, Carrizosa defineix Junts com "la casa gran de la xenofòbia, s'han passat tres pobles".

A més, continua aplaudint l'empresonament dels líders independentistes: "No li sembla que violentar l'Estatut d'autonomia i la Constitució i dividir tota la població catalana, fer que les empreses fugin de Catalunya, no creu que tot això ho mereix?". Per tot plegat reitera que no pot haver indult per ells: "És un frau. És un pacte absolutament pensat i calculat entre els socialistes i el món independentista que està preparant un tripartit clar en clau oculta d'Iceta però també amb Ábalos, Illa o el propi Sánchez per entendre's amb Esquerra i tornar a la casella de sortida".

D'altra banda, Carrizosa creu que per obtenir una certa permissivitat de llibertat, els empresonats haurien de sentir-se culpables per promoure i organitzar el referèndum del 2017: "No han demanat perdó ni s'han empenedit i fins i tot estan dient que ho tornaran a fer. En aquest context, l'indult és un intercanvi polític, un privilegi com ho van ser els permisos penitenciaris". Cal recordar que els permisos penitenciaris, seguint la llei, estan permesos també per la resta d'empresonats que compleixen el mateix grau de pena. Malgrat tot, els han retirat tot i la confrontació de resolucions entre les mateixes institucions públiques.

A favor de la immunitat del Rei

Carrizosa ha estat incongruent en la defensa de la monarquia. D'una banda, ha ressaltat que Ciutadans és "un partit reformista" i es comprometen a revisar com ha de millorar la situació actual dels borbons. Per l'altra, no veu gaires canvis a curt termini: "Ara mateix, treure la immunitat al Rei no està sobre la taula. La monarquia ja ha fet passos per una modernització, ara s'està auditant al Tribunal de Comptes a iniciativa de Felip VI i ell mateix en el seu discurs de Nadal va apostar per l'ètica". Amb tots aquests arguments sobre la taula considera que Espanya té "un rei modern".