Més d'una hora després de l'anunci de Lorena Roldán confirmant que deixa Ciutadans i marxa al PP, la benvinguda al seu nou partit és freda com el dia. Només Cayetana Ávarez de Toledo ha compartit l'alegria a través de Twitter, el mateix canal des d'on s'ha fet oficial el canvi: "Cap al reagrupament constitucionalista. Benvinguda Lorena, felicitats Alejandro".

De fet, Álvarez de Toledo és de les persones menys representatives i amb menys transcendència de la línia actual dels populars: de fer el salt al Congrés i convertir-se en la mà dreta de Pablo Casado a criticar-lo per baixar uns quants esglaons i acabar de simple diputada per Barcelona.

Aquest moviment propi de la prèvia a les eleccions del 14 de febrer no ha comptat ni amb un mínim d'alegria pública per part del màxim representant del PP a Catalunya, el seu president Alejandro Fernández. Aquest s'ha limitat a repiular el tuit d'Álvarez de Toledo i el d'una diputada del partit a Madrid, Pilar Marcos: "Welcome Lorena, well done Alejandro".

Ciutadans també calla

A l'espera de veure si hi ha més reaccions, tampoc per la banda del seu ja expartit trobem res. Ciutadans ha fet un silenci absolut, fins i tot el mateix Carlos Carrizosa ha amagat la notícia minuts abans de conèixer el canvi en una entrevista a Aquí Cuní.

Centrat a carregar contra els independentistes i sobretot repetir que Junts és un partit xenòfob, Carrizosa ha reiterat el que ja coneixíem de les profunditats dels taronges: "La candidata elegida a primàrieshi  va renunciar, va fer un pas al costat. El va fer de comú acord i es va complir el que deien els estatuts". Cal recordar que les primàries no les va guanyar l'actual candidat, sinó Roldán de forma flagrant.

Les explicacions de Roldán

En una carta adjunta al seu tuit, Roldán explica que ha renunciat al seu escó com a senadora i també als càrrecs orgànics de partit. Amb tot, no explicita que deixi el Parlament, on forma part ara de la Diputació Permanent.

En aquesta carta, adreçada als seus companys, afiliats i simpatitzants de Ciutadans, explica que ha pres la decisió d'estripar el carnet del partit després "d'un llarg, i no fàcil, procés de reflexió". La fins ara senadora diu que hi ha "certes decisions adoptades per l'executiva permanent del partit, moltes d'elles preses de manera unilateral, apartant-se de l'essència del partit".