El president del PP català, Alejandro Fernández, ha rebutjat aquest dilluns que indultar als presos polítics de l'1-O pugui servir per "alleujar la tensió", ja que l'independentisme defensa que tornarà a fer el mateix que el 2017.

"Mai de la vida no s'ha aconseguit pacificar o alleujar la tensió amb aquells que diuen que ho tornaran a fer, ha afirmat en un comunicat, després que el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, afirmés que el govern espanyol té l'obligació legal de tramitar els indults i l'obligació moral d'alleujar tensions.

"El pitjor que podria passar després del procés"

El dirigent del PP ha advertit que "la concòrdia, la convivència i el diàleg fructífer s'aconsegueix des del respecte a la llei, mai amb qui diu que tornarà a incomplir-la". Per això considera que les declaracions del ministre Ábalos és "abaixar el cap davant de qui incompleix la llei" i "una crida a la reincidència".

"És el pitjor que podria passar al nostre sistema democràtic després del procés", ha sentenciat en el vídeo publicat en el compte de Twitter del partit popular.

Les declaracions del ministre Ábalos sobre els indults

El ministre de Transport, José Luis Ábalos, va afirmar aquest diumenge que "el Govern té l'obligació legal de tramitar els indults i l'obligació moral d'alleujar tensions que puguin danyar la convivència". Així s'ha expressat el ministre dies després que es fes públic l'informe negatiu de la Fiscalia a l'indult dels presos polítics.

Davant de l'opinió dels fiscals i la més que probable negativa del Tribunal Suprem, el ministre, en una entrevista en La Vanguardia, va assenyalar que Espanya és "un estat de dret amb separació de poders". "El Govern respecta sempre les decisions dels tribunals i espera respecte de les decisions que prengui en l'àmbit de les seves competències", ha subratllat.