El conseller a l'exili Lluís Puig s'ha sumat a l'allau de baixes del PDeCAT de les darreres hores i ha anunciat a través d'una piulada que trenca el carnet del partit arran de de l'ofensiva judicial contra Junts per Catalunya per les sigles. Puig considera que "les decisions preses per l'executiva no s'adapten al mandat de l'Assemblea ni del Consell Nacional" per tal de transitar cap a JxCat.

El juliol es va oficialitzar el canvi al registre de partits de la propietat de la marca JxCat, que passava a estar a mans de persones properes a l'expresident Carles Puigdemont. El PDeCAT, però, considera que el canvi es va fer de manera fraudulenta, i avui ha anunciat que ho portarà als tribunals .La decisió no ha agradat a bona part de la formació, que critiquen la manca de diàleg i la deslleialtat cap als acords presos en assemblea. Per això, en les darreres hores, han estat molts els militants que han trencat amb el PDeCAT.

L'adeu dels senadors

Aquest mateix dissabte, els cinc senadors de Junts per Catalunya han anunciat també la seva marxa. Josep Lluís Cleries, Mayte Rivero, Josep Maria Cervera, Josep Maria Matamala i Assumpció Castellví consideren "inacceptable" que s'hagin posat "els tribunals per davant del diàleg". "En un partit polític democràtic els seus membres han de ser partícips de les seves decisions i, sobretot, quan són tan especials i delicades com aquesta", reclamen.

Però ells no han estat els únics que han estripat el carnet. Desenes de simpatitzants també han mostrat el seu rebuig a les xarxes.

I adeu als pactes...

La setmana que ve se celebra una vista perquè el jutge decideixi si aplica mesures cautelars per suspendre l'ús de la marca per part dels de Puigdemont fins que es resolgui el fons de la qüestió. La demanda acaba de dinamitar les opcions de pacte entre les formacions de cara a les eleccions, segons fonts d'ambdós partits.

Fonts del PDeCAT han explicat a l'ACN que els seus serveis jurídics han defensat la posició del partit  que el canvi de nom al registre es va fer de forma fraudulenta, com havia denunciat el president de la formació, David Bonvehí. Els demòcrates ja han comunicat a JxCat que emprendrien accions legals.

Des de la formació de Puigdemont indiquen a l'ACN que després de la demanda es fa encara més difícil imaginar un acord per concórrer plegats a les eleccions. Fonts del PDeCAT també admeten que amb aquest moviment ja no hi ha marge per anar junts a les eleccions. L'executiva del partit de Bonvehí es reuneix dilluns.