El cantautor Lluís Llach s'ha rigut de la "famosa" taula de diàleg i ha dit que l'han canviat per una "tauleta de nit"

Últimament la taula de diàleg ha protagonitzat l'actualitat de la política catalana. La delegació catalana que s'havia de presentar a la taula va obrir una escletxa entre els socis de Govern, finalment només ERC s'hi va presentar, després que es vetés la proposta de Junts. ERC s'ha fet seu l'estratègia del diàleg, en canvi Junts s'ha mostrat molt més escèptic a aquesta via.

Ara, Llach assegura que mentres esperem que es resolgui alguna cosa a la taula de diàleg, vindran "els homes del sac, coneguts per tothom".

llachhhh

Lluís Llach ha tuitat així: "Algú encara no se n'ha adonat que l'estat ha canviat la famosa taula per una tauleta de nit, que és més pràctica per dormir. I què us pensàveu? Mentre dormiu esperant, vindran els homes del sac, coneguts de tothom".

Junts contra el veto 

Sobre l'afer de la taula, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest diumenge que les paraules del president d'ERC, Oriol Junqueras, sobre l'absència del seu partit a la taula de diàleg "no ajuden la unitat de l'independentisme". "Hem estat vetats" a la taula de diàleg, ha afirmat en una piulada. Segons Sànchez, alguns incomoden "perquè ni amnistia ni autodeterminació seran el motiu del diàleg". "No enganyem i, sobretot, no ens enganyem", ha afegit.

En una entrevista al Diari Ara, Junqueras ha dit que és "paradoxal" que JxCat no designi consellers per ser a la negociació amb el govern espanyol. Segons el líder d'ERC és il·lògic que el govern espanyol, que segons ell mostrava reticències sobre aquesta trobada, acudeixi a la taula mentre que "els qui volien seure ara no ho fan". "Moltes vegades la confrontació més útil és la que posa en un compromís més gran a l'interlocutor i la millor manera de confrontar ara amb el govern espanyol és precisament la taula de diàleg, perquè és el lloc observat per la comunitat internacional", ha manifestat.

Junqueres i el diàleg

Després que Junts no assistís a la trobada entre executius al setembre, Junqueras ha reclamat al partit que designi representants entre els seus membres del Govern perquè participin en la pròxima reunió de la taula, i està convençut "que moltes persones de Junts del Govern comparteixen aquesta visió". A més, ha reiterat que "la solució a un conflicte polític complex mai no és unilateral" i que una estratègia multilateral sí permetrà aconseguir la independència, que no es podrà fer efectiva sense el reconeixement internacional.

Tot i que Junqueras veu "molt difícil" un acord amb el govern espanyol en dos anys sobre autodeterminació i amnistia, ha subratllat que les taules de negociació "es fan entre aquells que defensen coses que són diametralment oposades". "L'estat espanyol ha de tenir el rècord de països que s'han independitzat d'ell, malgrat que havia dit que era impossible", ha dit.

Imatge principal de Lluís Llach ACN