Els votants de Junts per Catalunya són els únics que estan satisfets amb el resultat del Debat de Política General del mes de setembre, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO). Les persones que van votar el partit presidit per Carles Puigdemont són els que aproven amb un 5 el grau de satisfacció del desenvolupament d'aquest debat. Els votants de la resta de formacions polítiques amb representació al Parlament posen, de mitjana, una nota inferior a 5 vinculada al grau de satisfacció del resultat del debat.

El segon partit que registra una major satisfacció sobre aquest debat és Esquerra Republicana, amb un 4,61, quasi quatre dècimes menys que Junts. Seguidament, hi ha la CUP (4,47), En Comú Podem (3,27), Vox (3,25) i el PP (3). Per sota del 3, trobem el principal partit de l'oposició i el guanyador de les darreres eleccions del 14 de febrer, el PSC (2,97). Els votants que es mostren menys satisfets són els de Ciutadans, amb una mitjana de 2,71. Aquestes notes es produeixen en una escala del 0 al 10, en què 0 significa gens satisfet i 10 és que el votant està molt satisfet amb el resultat del Debat de Política General.

Aragonès, guanyador del debat

El mateix estudi del CEO també pregunta pel guanyador del Debat de Política General. En aquest cas, els enquestats consideren que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser el guanyador. L'enquesta mostra un 17% del suport. Tot i això, quasi un 41% dels enquestats creu que no va guanyar ningú. El segon amb més suport és el líder de l'oposició, Salvador Illa (4,6%), seguit de Jéssica Albiach i Josep Maria Jové, empatats amb un 1,1%. També hi ha empat entre Alejandro Fernández i Albert Batet (0,7%) i Carlos Carrizosa i Carles Riera (0,4%).

Pel que fa a la valoració de les intervencions durant el Debat de Política General, també en surt reforçat el president Pere Aragonès, que és qui rep la nota més alta. Malgrat això, la qualificació mitjana és inferior a l'aprovat (4,84). La resta de portaveus independentistes segueixen el president: Carles Riera (4,17), Albert Batet (4,16) i Josep Maria Jové (4,05). D'altra banda, reben millor valoració els discursos de Jéssica Albiach (3,94) que els de Salvador Illa (3,8). Les pitjors qualificacions són per a Alejandro Fernández (2,5), Carlos Carrizosa (1,67) i Ignacio Garriga (1,5).

Les intervencions d'Aragonès les aproven els votants d'ERC (6,21) i Junts (5,6), però els votants de la CUP el suspenen (4,81). El mateix fan els votants d'ERC amb Carles Riera, que li posen un 4,73 de mitjana. Riera aprova entre els que van votar al seu partit (5,73) i a Junts (5,02).

Albert Batet aprova entre els votants de Junts (5,95), però suspèn entre els d'ERC (4,7) i la CUP (3,86). El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, rep l'aprovació dels votants de Junts (5,22), però suspèn entre els seus (4,7).

Una de les dades que també destaca és la valoració dels votants de Ciutadans de les intervencions de Carlos Carrizosa. De mitjana, li posen un 2,80; una nota inferior a la que li donen els de Vox (4,2) i els del PP (3,6).

 

Imatge principal: Albert Batet, president del grup parlamentari de Junts, durant una intervenció en el Debat de Política General. Sergi Alcàzar.