El cantautor Lluís Llach ha sortit en defensa de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, després de les pressions que fa ERC perquè abandoni el càrrec arran del seu procés judicial per una suposada fragmentació de contractes. Llach hi veu una operació política. "Ja dic des d'ara que estic al costat de la molt honorable presidenta Laura Borràs, l'acusin del que l'acusin i ho provin amb les martingales que ho provin. Si actualment les clavegueres tenen algun objectiu, és ella, i amb això en tinc prou, a més a més de creure'm la seva innocència. Obro paraigües", ha indicat Llach.

Lluís Llach1
Lluís Llach tuit

En termes similars al cantautor s'ha expressat l'advocada, dirigent d'Òmnium i membre del Consell per la República, Neus Torbisco, que ha criticat la petició que ha fet l'expresident del Parlament Carme Forcadell perquè Borràs abandoni el càrrec. "Lamentablement, aquest argument de Carme Forcadell és nefast. Implica subvertir la presumpció d’innocència imposant la càrrega de la prova als acusats i perseguits de manera especialment arbitrària a causa de la seva ideologia política independentista. És el mateix patró que ha afectat l’expresidenta del Parlament. Tots els juristes sabem que el dret és interpretable i manipulable; però les intencions dels que l’apliquen no són neutrals. Trist que les mateixes víctimes no entenguin el significat de no estar en situació de normalitat institucional", ha afegit.

Des de Junts per Catalunya han tancat també files amb la seva presidenta: "Vull començar aquesta intervenció donant tot el suport a la presidenta Borràs", ha proclamat des de l'hemicicle del Parlament el portaveu de Junts Josep Rius, abans de començar una interpel·lació.

"Un cop més es troba sota l'espasa repressiva de l'estat. És l'enèsim exemple d'una situació de persecució que ja no només denunciem nosaltres" ha dit Rius abans de preguntar a la consellera Victòria Alsina sobre l'informe del Consell d'Europa que certifica que l'estat espanyol persegueix l'independentisme. "És un fet, la qualitat democràtica de l'estat espanyol torna a estar qüestionada i la seva reputació internacional encara més malmesa", ha afegit el diputat de Junts.

Borràs no ha fet cap intervenció sobre el seu cas. Ha iniciat el ple donant pas a la lectura d'una declaració de la Junta de Portaveus sobre Melilla, que ha acabat llegint el tercer secretari de la Mesa, Carles Riera, ja que Borràs està visiblement afònica. No ha dit res al Parlament però si a les xarxes socials. Va ser dimecres al vespre quan va explicar que s'havia assabentat de les novetats judicials a través de la premsa: "Tot molt de democràcia perfecta, anar-se carregant drets un rere l'altre. A punt per un judici just", va ironitzar la presidenta.