El cantautor Lluís Llach no està content amb la decisió d'ERC de no impedir la investidura de Pedro Sánchez: "Absolut desacord", ha indicat en una piulada.  

Aquest dimecres al matí, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va qualificar de "nefasta" la negació del referèndum d'autodeterminació català en l'última proposta de programa de govern presentat pel PSOE, però va explicar que la seva sola existència no impediria que els republicans bloquegessin una hipotètica investidura de Sánchez si aquest garanteix el suport dels comuns.

Rufián va fer aquestes declaracions en una roda de premsa després de reunir-se a la cambra baixa amb el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i la número dos del partit, Adriana Lastra. El dirigent d'ERC va assegurar que al seu partit haurien de parlar sobre el sentit del seu vot si hi hagués una altra investidura, però va apuntar que si la formació de govern depengués exclusivament de l'abstenció d'ERC, llavors "per ERC no serà que s'impedeixi la formació de govern.