L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), diputada del Parlament i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, s'ha negat a declarar com a investigada per donar suport al referèndum l'1 d'octubre perquè creu que "la Fiscalia s'extralimita en les seves competències.

En declaracions als mitjans, ha explicat que s'ha acollit al seu dret a no declarar "perquè la Fiscalia s'extralimita amb aquesta citació quan ja hi ha un procés judicial obert".

"La Fiscalia està obrint una porta paral·lela d'un procés judicial ja obert", i s'ha mostrat tranquil·la i sense por perquè no té res a amagar, ha apuntat Lloveras. 

"Absolutament desproporcionat"

L'alcaldessa qualifica "d'absolutament desproporcionat" que citin a declarar a més de 700 alcaldes per defensar que els seus ciutadans puguin votar l'1-O, i ha sostingut el seu compromís a treballar perquè es pugui votar en el referèndum.

Lloveras ha agraït a les més de 100 persones que s'han concentrat a les portes de la Fiscalia per donar-li suport, i ella els ha dirigit un 'Votarem!' que ha estat llargament aplaudit.