La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha negat que tingués competències en l'emissió dels anuncis de l'1-O en el recurs que ha presentat al jutjat número 13 de Barcelona, qui l'ha acusat de desobediència.

Segons el recurs, Llorach "no venia obligada" per "no tenir pròpiament dit, les competències funcionals i orgàniques necessàries per impedir o paralitzar l'emissió d'anuncis publicitaris relatius a la convocatòria i participació en el referèndum" de l'1-O "al mateix temps que tampoc li seria propi la possibilitat de no autoritzar-la".

També s'apunta que segons la Llei de la CCMA, "de cap manera li correspon ni l'autorització ni el veto de l'emissió de propaganda de la naturalesa que sigui així com de qualsevol altre programa o producte audiovisual". Llorach està citada aquest divendres on li comunicaran formalment el seu processament.

El recurs considera que el requeriment per autoritzar l'emissió de l'anunci "no la vinculava conforme les funcions i prerrogatives que li són pròpies segons el seu règim competencial". Per això, es considera "erroni" el requeriment "per imprecís i genèric".