Sharon Nazarian, la vicepresidenta sènior d’afers internacionals de Lliga Antidifamació, considerada la segona organització no governamental dels EUA, ha sortit en defensa de la periodista i escriptora Pilar Rahola, després de l'atac que va patir a casa seva. El grup Arran va pintar i va assenyalar la seva segona residència pel seu suport a Israel.

"Després que la periodista Pilar Rahola, guanyadora del Premi Daniel Pearl de la Lliga Antidifamació parlés en suport dels israelians, un grup radical d'esquerres català ha vandalitzat casa seva. Condemnem aquesta mena d'actes de vandalisme per intentar intimidar les veus pro-Israel", ha indicat Nazarian.

Lliga Antidifamació

El diumenge 13 de juny s'organitzarà un acte per donar suport a Rahola, que es farà de manera virtual a través de la plataforma Zoom. L'organitza el Keren Kayemet LeIsrael, l'històric Fons Nacional Jueu que va crear l'any 1901 Theodor Herzl.

A l'acte, que se celebrarà a les 17 hores (hora catalana), participaran personalitats com el vicepresident mundial del Keren Kayemet LeIsrael, Hernán Felman, o l'ambaixadora d'Israel en Xile, Marina Rosenbeg, entre d'altres.

Felman ja va expressar el seu suport a la periodista en una carta on assegurava que "com a amic" volia expressar "el seu més sincer suport a Pilar i a la seva família, i exigir a les autoritats espanyoles que trobin i castiguin els perpetradors". Felman va qualificar l'atac "d'acte covard i delictiu, que demostra una vegada més que els grups que el promouen o li donen suport tenen una agenda d'odi envers el poble jueu, el seu Estat i els seus aliats".

Shimon Samuels, el director Internacional del Centre Wiesenthal (una institució dedicada a documentar les víctimes de l'Holocaust) és una de les moltes personalitats que s'han posat en contacte amb Rahola per expressar el seu suport i ànims. 

Per la seva banda, la Yad Vashem, la principal institució mundial per la memòria de l'Holocaust i que gestiona el gran museu de Jerusalem, va fer una piulada per donar suport a la periodista: "Condemnem l'assenyalament patit per Pilar Rahola a la seva pròpia casa per defensar l'Estat d'Israel i la memòria de l'Holocaust. Expressem la nostra solidaritat amb ella i el rebuig davant aquests fets antidemocràtics i amenaçadors".