Setge a Pilar Rahola per les seves idees. Arran ha pintat i assenyalat la segona residència de l'escriptora i periodista, situada a Cadaqués, pel seu suport a l'Estat d'Israel.

Així ha justificat l'atac a la casa de Rahola l'organització juvenil de l'esquerra independentista, que l'ha reivindicat en un vídeo difós a través de les xarxes socials. En declaracions a ElNacional.cat, Rahola ha assegurat que "no responc mai al feixisme d’esquerres, com tampoc al de dretes. El denuncio i prou".

"Assenyalem Pilar Rahola com a còmplice d'Israel, un Estat genocida que des de 1948 ha massacrat el poble palestí sempre amb la cobertura política, mediàtica i militar de l'imperialisme occidental", ha denunciat Arran en el vídeo. "Arran ens solidaritzem amb el poble palestí i la seva lluita per l'alliberament. Condemnem l'existència i les polítiques genocides de l'Estat d'Israel", ha afegit l'organització.

En el visionat es veu una intervenció de Rahola a favor de l'Estat d'Israel i criticant que "el gran problema de la identitat palestina es forja en l'odi". A més, es veu com diversos membres d'Arran encaputxats pinten la casa de Rahola deixant el següent missatge: "Còmplice del genocidi".

Davant l'acte vandàlic contra la seva residència privada i la intenció de criminalitzar-la per les seves idees, Rahola ha rebut mostres de suport des de les xarxes socials, entre les quals la de Sergio Pikholtz, president de l'Organització Sionista Argentina. 

 

L'esclat del conflicte

El conflicte entre Israel i Palestina va esclatar ara fa poques setmanes quan Hamàs i les forces aèries israelianes van intercanviar míssils durant dies. Poc després, ambdós bàndols van acabar aprovant un alto al foc sense condicions, el qual encara es manté. 

 

 

Imatge principal: un membre d'Arran assenyala la segona residència de Pilar Rahola / Foto: Arran