Un lot amb diversos objectes i part de la biblioteca del polític independentista Jordi Carbonell, mort a l’agost de l’any passat, van aparèixer dimecres al mercat dels Encants de Barcelona, segons va assenyalar a Facebook el llibreter Lluís Millà, que destaca que, en tot cas, la “biblioteca i documentació importants” de Carbonell estan dipositats a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

En aquesta ocasió, doncs, el que ha sortit a la venda són diversos llibres i quadres, entre els quals una al·legoria de Companys i l’agermanament entre el País Basc i Catalunya, i una senyera feta a partir de tela de sac.

L’aparició del lot, considerat pel llibreter com “un bé caigut del cel”, recorda la posada a la venda, a l’agost del 2015, també al mateix mercat barceloní, de part de la biblioteca i documentació personal dels artistes Albert Ràfols Casamada i Maria Girona. En aquella ocasió, la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, va interessar-se pels objectes, però va arribar al mercat quan ja estava tot venut i, per tant, havia passat a mans particulars, la mateixa situació que ara s’ha reproduït amb el llegat de Jordi Carbonell.