La tarda d'aquest dijous han quedat en llibertat els tres manifestants independentistes  després de passar tota la nit al calabós. Així ho ha comunicat Arran a través del seu compte de Twitter després que desenes de persones han estat tot el dia davant la Ciutat de la Justícia esperant la sortida dels activistes, on aquest matí han passat a disposició judicial després de passar la nit a la comissaria de les Corts de Barcelona.

Aquests tres manifestants independentistes van ser detinguts aquest dimecres pels Mossos d'Esquadra juntament amb tres més que van sortir en llibertat el mateix dia. Les detencions estan relacionades amb actes de protesta que els manifestants haurien protagonitzat entre el desembre de l'any passat i el maig d'enguany.

La policia catalana els atribueix delictes de desordres públicsatemptat als agents de l'autoritatlesions coaccions. Aquest mateix dimecres, tres persones també van ser cridades a declarar a la mateixa comissaria de les Corts de Barcelona.

Posteriorment, les organitzacions que formen part de l'Esquerra Independentista han fet públic un comunicat en el qual expressen el seu rebuig a les detencions i les acusacions d'organització criminal i asseguren que continuaran manifestant-se sempre que existeixi "un motiu de denúncia o de lluita".

Declaracions

Els tres detinguts han respost només les preguntes de les defenses, i després el magistrat els ha deixat en llibertat sense mesures cautelars. La policia els acusa de desordres públics, atemptat a l'autoritat, danys i pertinença a grup criminal.

Fonts de la defensa dels detinguts consideren un "escarment" l'acció dels Mossos d'Esquadra i qüestionen, per exemple, que se'ls volgués atribuir pertinença a grup criminal, atès que, segons subratllaven, no es coneixien entre ells.