Tres membres de col·lectius independentistes han passat la nit a la comissària després de ser detinguts ahir juntament amb sis persones més. Aquest dimecres els Mossos d'Esquadra van detenir sis persones que van participar entre el desembre i el maig de l'any passat en diverses accions de protesta.

La policia catalana els atribueix delictes de desordres públics, atemptat als agents de l'autoritat, lesions i coaccions. Les detencions, dutes a terme per la comissaria general d'informació, es van fer  principalment a la ciutat de Barcelona. De la mateixa manera, es van citar a declarar tres persones per fets comesos durant aquell període.

De les nou persones que ahir van passar per la comissària de les Corts, tres han hagut de fer-hi nit i aquest matí han passat a disposició judicial, tres altres detinguts van quedar en llibertat per ser menors d'edat i els tres últims van ser citats a declarar i van poder sortir un cop acabada la declaració.

Segons ha explicat la CUP a El Nacional.cat, entre els afectats pels fets d'aquest dimecres hi ha dos militants d'Arran i la resta són persones pròximes als CDR.

Un dels advocats dels detinguts, Xavier Monge, assegurava aquest dimecres que, tenint en compte el que se'ls atribueix i les "manifestacions ben reconegudes" on s'haurien produït aquests fets, com en les "assentades" de protesta per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre passat, considera que tot plegat respon a un "escarment presentència".

Concentració de suport

Com a resposta a les detencions, diverses persones s'han concentrat aquest matí davant la Ciutat de la Justícia per donar suport als detinguts: "L'independentisme popular no som cap organització criminal. Ho és el Govern que ens assenyala i el sistema judicial que dispara", han denunciat.

Per la seva banda, els CDR s'han unit a la reivindicació signant un manifest titulat: "La repressió avança. La lluita no s'atura".