Va ser encarregat fa una setmana a petició de tots els grups i s’havia de tractar en la reunió de la Mesa d’aquest dimarts. Però finalment els lletrats del Parlament encara no han enllestit l’informe sobre els terminis de la investidura, per la qual cosa no s’ha pogut debatre. Fonts parlamentàries expliquen que “s’està acabant”, fet que implica també la signatura per part de tots els lletrats de la cambra.

Concretament, en la seva reunió de la setmana passada i a petició de tots els grups, la Mesa del Parlament va encarregar un informe sobre com quedaven els terminis establerts pel reglament i la llei de la Presidència de la Generalitat, després del recurs del Govern espanyol al Tribunal Constitucional. La normativa fixava com a límit el passat dimecres per a celebrar el primer debat d'investidura. També estableix que, en cas d'investidura fallida (havent-hi votació), comença a córrer un termini de dos mesos abans de la dissolució automàtica de la cambra.

Des de la Moncloa fien tot a l’informe dels lletrats, que esperen que els doni la raó sobre que el compte enrere de dos mesos ja s’ha activat, emparant-se en el precedent de l’Assemblea de Madrid. Aquest informe va ser encarregat fa una setmana, i els grups ja comptaven tenir-lo. No obstant això, els lletrats no han arribat encara a cap conclusió clara sobre la interpretació que s’ha de fer del reglament. Tot això dilata encara més el debat sobre la tria de president de la Generalitat i la formació de Govern.

Fonts de la cambra no descarten que l’informe pugui ser acabat i signat durant la jornada d’aquest mateix dimarts. Però a la reunió ordinària de la Mesa, que s’ha reunit durant poc més d’una hora, no ha pogut arribar a temps. Mentrestant, la majoria independentista continua negociant la fórmula per a investir Carles Puigdemont, després de l’ajornament del president de la cambra, Roger Torrent.