El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha rebutjat citar a declarar en la causa que investiga el procés al cantautor i exdiputat de Junts pel Sí Lluís Llach. En una providència, datada el passat 14 de juny i a la qual ha tingut accés Efe, el magistrat assenyala que "no pertoca a rebre la declaració del testimoni", proposat per l'advocat Jordi Pina, que representa al número 2 de Junts per Catalunya Jordi Sànchez, "reservant el seu dret a proposar aquesta declaració en el plenari".

En declaracions als mitjans, Pina ha lamentat la decisió del jutge de rebutjar-la "sense donar cap explicació", per la qual cosa avui ha presentat un recurs de reforma davant el magistrat. I ha afegit que "sorprenentment" aquesta testifical ha estat denegada quan, en canvi, sí s'han acceptat en la causa les d'altres persones que també van estar en els incidents del passat 20 de setembre en la conselleria d'Economia.

Pina ha assenyalat que aquesta testifical està inclosa en l'última petició de diligències que va sol·licitar fa uns dies relacionades amb els incidents del 20-S, però no ha donat detalls d'aquestes. Aquestes peticions s'emmarquen en el termini de tres dies que la setmana passada va concedir Llarena a les acusacions i defenses perquè li facin les sol·licituds que creguin oportunes, abans de tancar la seva investigació.