El jutge instructor del Suprem, Pablo Llarena, ha comunicat a les parts que té pràcticament enllestida la investigació de la causa contra la cúpula del procés. Així, Llarena ha donat un últim pas abans de concloure el sumari i ha concedit a les acusacions i defenses un termini de tres dies perquè li facin les sol·licituds que trobin oportunes, a més de concloure la seva investigació.

A més, el jutge ha acordat algunes últimes citacions, entre les que figura la de cridar per al 26 de juny a les 09:30 hores Joaquim Forn, exconseller d'Interior, a petició d'aquest, perquè declari en contra d'alguns dels fets en els quals es basa la decisió de presó preventiva per a ell acordada pel magistrat.

Amb aquesta providència, Llarena deixa la causa a les portes de l'obertura de judici oral perquè, acabat aquest termini que dona a les parts, ja podrà dictar la interlocutòria de conclusió de sumari i enviar la causa a la sala. En aquest moment, la tasca de Llarena haurà conclòs i caldrà designar un tribunal que els jutgi. 

En la resolució, el magistrat diu que ja s'han practicat totes les diligències acordades en el seu dia "sense perjudici de les actuacions que han d'abordar-se atenent escrits presentats fins a dia d'avui".