El magistrat Pablo Llarena acaba de traslladar a la fiscalia la petició perquè es posicioni si s'ha de quedar amb dos acusats més: Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

El jutge d'instrucció 13 de Barcelona ha fet una exposició raonada exposant que són aforats i que el relat dels fets podria portar a una imputació de rebel·lió, per la qual cosa demana a Llarena si es vol quedar el cas. 

Ara el fiscal s'ha de definir. L'opinió del ministeri públic no és vinculant i ara mateix sí que té clar que Josep M. Jové hauria de passar a mans del Suprem, però té dubtes sobre Lluís Salvadó.

I és que el titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona que investiga els preparatius de l'1-O ha demanat al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena que inclogui els excàrrecs de la Generalitat Josep Maria Jové i Lluís Salvadó en la causa que instrueix per presumpta rebel·lió, sedició i malversació contra el Govern de Carles Puigdemont i membres de l'anterior Mesa del Parlament.

Jové i Salvadó van ser detinguts el 20 de setembre en l'operació de la Guàrdia Civil ordenada pel jutjat d'instrucció 13 per evitar l'organització de l'1-O, i actualment estan investigats en aquest jutjat.

Juan Antonio Ramírez Sunyer exposa en el seu escrit els indicis recollits contra Jové i Salvadó en els escorcolls que es van fer aquest dia als seus domicilis i despatxos, i cita el document Enfocats amb el pla sobiranista i les agendes Moleskine de Jové, entre altres proves.

Entre altres indicis, al·ludeix a dos fulls manuscrits trobats al despatx de Salvadó amb els títols Escenari Guerra i Escenari Guerrilla, on es preveuen dues possibilitats diferents sobre les mesures a adoptar pel Govern segons la intensitat de reacció de l'Estat, especialment en l'àmbit econòmic, segons el jutge.