Els simpatitzants de Pabo Hasél han omplert per setè dia consecutiu els carrers de Barcelona per reclamar la llibertat del raper, empresonat el passat dimarts pels delictes d'injúries a la corona i a les Forces de Seguretat, així com d'enaltiment al terrorisme. Les jornades anteriors han acabat amb incidents, barricades, així com amb saquejos a botigues i bancs. En canvi, avui, no s'han registrat, pràcticament, incidents. 

La manifestació venia precedida per les declaracions del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que davant la tensió viscuda els darrers dies, ha reclamat aquest dilluns que les protestes siguin pacífiques alhora que ha defensat la feina dels Mossos d'Esquadra duta a terme els darrers dies, després que la seva actuació hagi estat criticada per diverses organitzacions civils. D'altra banda, també avui l'advocada de Pablo Hasél, Alejanda Matamoros, ha instat a les persones que acudeixen a les manifestacions a favor del cantant a seguir amb "l'acció combativa". 

En el cas de Barcelona la manifestació d'aquest dilluns, convocada a Arc de Triomf pels CDR sota el lema Brimo dissolució, ha comptat amb la participació d'unes 700 persones que han desafiat el mal temps, segons la Guàrdia Urbana. Ara bé, a l'inici, s'han resguardat de la pluja sota de l'Arc de Triomf.

 Manifestantes debajo Arc de Triomf / Pau De la CalleEls manifestants es refugien de la pluja sota l'Arc de Triomf / Pau De la Calle

La protesta d'avui s'ha encetat amb una actuació del raper Ayax Albayzin, de Granada. El cantant també va tenir una causa oberta junt amb el seu germà Prok per un presumpte delicte d'injúries i incitació a l'odi a la Policia pel seu videoclip Polizzia. Ara bé, en el seu cas va ser arxivada l'1 de març del 2018. 

 Raper Ayax manifestación a favor Pablo Hasél (22/02/2021) / Pau De la Calle

Ayax Albayzin canta en la manifestació a favor de Pablo Hasél 

Després d'Arc de Triomf, els manifestants han baixat pel passeig Lluís Companys, han agafat el carrer Pablo Picasso i s'han dirigit a Pla de Palau. Un cop d'aquí, han caminat fins a Via Laietana direcció a la comissària de la policia nacional espanyola. Un mica abans de la Prefectura s'han trobat un cordó policial dels Mossos d'Esquadra, al que han llençat ampolles de vidre.

També han cantat la mítica cançó de la resistència antifeixista italiana Bella ciao. Finalment, els Mossos d'Esquadra s'han apropat als manifestants, que s'han escapolit pels carrerons i han passat per davant del Palau de la Música

Després s'han desplaçat fins al barri de l'Eixample i en els carrers Girona amb ronda Sant Pere han llançat objectes alhora que han intentat muntar barricades. A la Gran Via, els Mossos han fet carrussels, que ha provocat que els manifestants marxin corrents i, d'aquesta manera, han dispersat la manifestació. Precisament, en aquest darrer carrer han detingut una persona

Els Mossos d'Esquadra han assegurat que han posat en marxa agents de l’Àrea de Mediació per garantir que s’exerceixi el dret de manifestació de manera pacífica. "Les darreres cinc nits hi ha hagut actes violents als carrers de Barcelona i fins al moment no hi ha interlocutors que vulguin dialogar amb nosaltres, però continuem treballant en aquesta línia", han indicat des del cos al Twitter. Cap a les 21:30 la manifestació ha quedat pràcticament dissolta. 

Crema de fotos del rei a Tarragona

Com és habitual en les darreres jornades, Barcelona no és l'únic indret on s'han convocat manifestacions. En la jornada d'avui els simpatitzants de Pablo Hasél també han sortit a Barberà del Vallès, Elx, Girona, Lleida, Tarragona i, fins i tot, a la ciutat portuguesa de Cooimbra

En el cas de Tarragona, un centenar de persones s'han trobat davant de l'Estàtua dels Despullats on han cremat fotografies del rei Felip VI alhora que s'han cridat consignes com "els Borbons als taurons". Els manifestants s'han emplaçat a reunir-se de nou aquest dimecres al mateix punt per fer una assemblea oberta i debatre sobre les accions a dur a terme en els pròxims dies, segons ha indicat l'ACN.

Crema fotos del rey Tarragona / ACNA Tarragona han cremat fotografies del rei Felip VI / ACN

En aquest acte, també s'ha denunciat la "violència policial" i s'ha reclamat l'alliberament de Hasél, així com la retirada dels càrrecs contra les persones que han estat detingudes en les jornades de protesta per l'empresonament del cantant. També s'ha demanat la llibertat del raper Elgio, un artista de Sabadell que aquest dilluns s'ha ratificat la seva condemna de sis mesos de presó per enaltiment del terrorisme. 

En el cas de Girona, s'han concentrat unes 200 persones a les set de la tarda que a banda de reclamar la llibertat per Hasél, també han denunciat la falta de llibertat d'expressió, així com han exigit l'amnistia pels represaliats i la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra. La marxa s'ha iniciat a la plaça U d'octubre i ha acabat davant la delegació de la Generalitat, on un grup de manifestant ha enganxat cartells reclamant l'absolució de Marcel Vivet i pancartes on s'hi podia llegir Escac i mat

Durant la manifestació, han cridat proclames com "Llibertat detingudes", "Girona serà la tomba del feixisme", "No passaran", "No hi ha violència si no hi ha policia" o "Els Mossos també són forces d'ocupació". La marxa ha acabat sense incidents i hi ha hagut poca presència policial al llarg del recorregut.