La Plataforma Llibertat Pablo Hasel ha fet una crida a "l'acció combativa" de les persones que acudeixen a les manifestacions per demanar la llibertat del raper. En aquest sentit, demanen que s'assisteixi a les assemblees i convocatòries que hi haurà els propers dies per "organitzar la ràbia" ja que consideren que no se'ls pot recloure a casa i que la inacció els condemni davant el que fa "l'Estat criminal".

En el marc d'una roda de premsa al davant del Centre Penitenciari Ponent, on es troba pres Hasél, la seva advocada, Alejandra Matamoros, ha lamentat la campanya de desprestigi contra el raper després de la seva detenció dilluns passat i ha recordat que la condemna per agredir un policia local de Lleida no és ferma.

Segons la Plataforma de suport a Pablo Hasél, les manifestacions dels darrers dies per demanar la llibertat del raper han obligat a l'Estat a mostrar la seva "autèntica cara", la més "terrorista i violenta", a través dels aparells policials i mediàtics. Asseguren que estan disposats a mostrar al món sencer que són capaços "d'ofegar qualsevol convocatòria democràtica i crítica".

Alejandra Matamoros plataforma hasel - acn

La lletrada Matamoros, amb membres de la Plataforma que defensen la llibertat del raper / Foto: ACN

La lletrada Alejanda Matamoros ha lamentat la campanya de "desprestigi" contra Hasel i ha assegurat que la seva entrada a presó sí que es deu als delictes d'opinió per les lletres de les seves cançons i no per altres penes que ha dit, encara no són fermes. Per Matamoros, aquesta campanya es deu a què l'Estat vol desviar el focus mediàtic de la llibertat d'expressió per la qual s'estan manifestant "milers de persones cada dia".

L'actitud de Hasél a la presó

Matamoros ha confirmat que Hasel es nega a participar a les feines que no són obligatòries i que donen beneficis als presos com accedir a un tercer grau. No ho fa en base al que està integrat en la forma d'actuar del col·lectiu de presos polítics i antifeixistes i perquè fer-ho suposaria un penediment. En aquest sentit, també ha posat de manifest les queixes del raper sobre el fet que quan deixi el mòdul d'ingressos compatirà cel·la amb un altre pres on cap dels dos, segons ha dit, tindrà intimitat: "No és digne".

La lletrada ha afegit que el col·lectiu de presos antifeixistes com Hasél defensa que si la presó no té mitjans suficients per netejar les instal·lacions s'ha de contractar personal i que no és un lloc per treballar-hi gratis ni perquè l'Estat "et continuï explotant".

 

"L'única violència que condemnem és la de l'Estat"

De la seva banda, el portaveu de la Plataforma Llibertat Pablo Hasel, David Martín, ha dit que no condemnaran la violència que hi ha hagut els darrers dies amb la crema de contenidors i saquejos a botigues. En aquest sentit, ha assenyalat que la violència ve provocada per l'Estat, perquè no garanteixen la vida digna dels ciutadans. Així mateix, ha animat a continuar fent "pressió als carrers" perquè així serà la única manera d'aconseguir la llibertat de Hasél.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat