Possible nou revés de la justícia als llaços grocs. La Sala Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit una demanda de l’associació Aixeca’t-Levántate que exigeix la retirada dels "llaços grocs i propaganda política" per "protegir els drets i les llibertats fonamentals" de tots els edificis de la Generalitat, segons publica El Mundo.

De fet, la demanda és contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i la resta de membres del Govern perquè consideren que l'exhibició de símbols a favor de l'alliberament dels presos polítics i exiliats "vulnera els drets dels ciutadans pel que fa a la llibertat ideològica i al dret a la igualtat i a rebre informació veraç, drets que es troben reconeguts a la Constitució".

De moment, el TSJC ja ha requerit la Generalitat perquè es personi a la causa i, a més, només té cinc dies per presentar l'expedient que inclogui tots els informes i les dades que estimi procedents. I no només això. També han demanat com a mesura cautelar que el tribunal acordi dictar una ordre a la Generalitat per retirar "tota simbologia, propaganda i manifestacions de símbols polítics o ideològics de tots els edificis públics i pàgines web dependents de la Generalitat".