El cantautor Lluís Llach s'ha mostrat molt sorprès per la visita que ha fet el major Josep Lluís Trapero al Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional i la Zarzuela, sense coneixement de la conselleria d'Interior, i ha indicat que si és així ha de ser destituït.

"De veritat? Si no ho va notificar o no va demanar autorització a Interior, se l'hauria de destituir. I gràcies pels serveis prestats", ha indicat Llach.

Llact trapero

Trapero va visitar el passat 15 de juliol el Tribunal Suprem, l'Audiència Nacional i la Zarzuela, segons ha informat La Razón. La conselleria d'Interior, que no tenia coneixement de les trobades, ha manifestat que van ser reunions operatives i que eren raonables, i hi ha tret tota lectura polèmica.

Fonts de la conselleria d'Interior consultades per Efe han indicat que el departament liderat per Joan Ignasi Elena no tenia coneixement d'aquestes reunions, si bé estan segurs que es va tractar de trobades de tipus operatiu, la celebració de les quals tenia tot el sentit.

Turull també el critica

 

A més de Llach també s'ha pronunciat en el mateix sentit el conseller Jordi Turull, si bé no s'ha declarat tan sorprès. "Ja no ve d'aquí... Cap sorpresa des de fa temps", ha indicat, mostrant una certa decepció amb Trapero.

Turull ha tancat aquesta piulada amb la següent frase: "Cadascú amb la seva consciència" i ha utilitzat l'etiqueta "#independència".

Trapero va ser restituït al capdavant dels Mossos d'Esquadra el novembre passat, després de ser absolt a l'Audiència Nacional en el seu judici pel seu paper en el referèndum de l'1-O.

En un comunicat aquell dia, la conselleria d'Interior va recordar que "després de la sentència absolutòria de l’Audiència Nacional, el conseller Miquel Sàmper va reiterar al major la voluntat de restituir-lo al capdavant dels Mossos d’Esquadra per revertir els efectes de l’article 155, però Trapero li va manifestar que necessitava uns dies per valorar la seva situació professional actual". Sàmper ho explicava així llavors en una entrevista a ElNacional.cat.

El major finalment va informar el conseller de "la seva disposició ferma d’assumir de nou el comandament del cos i Sàmper li va manifestar que ho faria efectiu de forma immediata".

Trapero va declarar el 20 de juny durant una entrevista a TV3, que, si el president Pere Aragonès li proposés fer un altre referèndum no pactat, el seu posicionament "seria el mateix [que l'any 2017]: complir la llei, que és allò a què estem obligats". 

Va insistir en diverses ocasions que es considera a si mateix com "una persona que sempre compleix la llei". En aquest sentit, ha confessat que "mai m'hagués imaginat que hauria de personar-me davant del tribunal de justícia", és més, "jo no era conscient de què estava passant amb la meva imputació".