"El Consell per la República no és un bolet". D'aquesta manera s'ha expressat el cantautor i exdiputat de JxSí Lluís Llach en una entrevista a Ràdio Arrels aquest dissabte a Perpinyà, un cop acabada la reunió que ha celebrat l'entitat i que ha encapçalat el president Puigdemont.

Llach ha explicat que l'Assemblea de Representants que s'ha convocat ve del compromís dels grups parlamentaris que van investir l'actual president de la Generalitat, Quim Torra. "El Consell per la República no és un bolet, sinó que forma part d'un acord parlamentari previ", ha aclarit.

Preguntat pel fet que l'emplaçament de la reunió del Consell hagi estat Perpinyà, el cantautor s'ha mostrat molt satisfet de trobar-se a la capital de la Catalunya Nord. També ha avançat que "probablement" les trobades de l'Assemblea de Representants es faran a la ciutat nord-catalana.

Preguntat per l'elecció de Louis Aliot (pertany a Rassemblement National, el partit de Marine Le Pen) com a nou alcalde de Perpinyà​, Llach ha reconegut que "no és cap alegria per la gent que intentem ser d'esquerres", però ha llançat la hipòtesi que això faci que "l'oposició d'esquerres reaccioni d'una altra manera". "Tenim esperança que això canviï de deriva d'aquí a poc temps", ha comentat.

En aquest sentit, Llach s'ha mostrat orgullós que els contraris a l'elecció d'Aliot cantessin L'Estaca com a reacció antifeixista, tot i que també ha lamentat que "les situacions d'injustícia sempre estan presents".