El Consell per la República ha posat en marxa la identitat digital per als seus membres, que ja són prop de 90.000. En un comunicat, l'entitat ha informat que "aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell" mitjançant una nova aplicació mòbil. "La identitat digital és la base des de la qual començar a exercir la ciutadania republicana", han assegurat.

aplicacio consell per la republica

Una de les potes clau d'aquesta aplicació serà permetre "el primer procés de participació política per als membres del Consell" sota el nom de 'La República compartida', que es basarà en una consulta sobre el pla de Govern del Consell. "Proposem a tots els membres del Consell que valorin, critiquin i ampliïn el Pla de Govern", han animat des de l'organització.

Per altra banda, el Consell, que s'ha reunit aquest dissabte a Perpinyà amb la presència del president Carles Puigdemont inclosa, ha acordat convocar l’Assemblea de Representants Fundacional durant la primera quinzena de setembre de manera presencial a la Catalunya Nord. "Aquesta Assemblea la conformen els diputats del Parlament de Catalunya compromesos amb el mandat de l’1 d’Octubre", han aclarit des de l'entitat. 

aplicacio consell republica

Segons explica el comunicat, aquesta Assemblea haurà de "debatre i aprovar el Reglament del Consell i el Règim Electoral d’acord amb el qual se celebraran les primeres eleccions per conformar la primera Assemblea de Representants".

"Preparem-nos"

En una roda de premsa posterior a la reunió del Consell, el seu vicepresident, Toni Comín, ha fet una crida als ciutadans a "preparar-se" per tal de "culminar el procés iniciat l'1 d'octubre". Comín ha deixat clar que aquesta confrontació "serà pacífica", però ha considerat "molt important aclarir els continguts i les condicions d'aquesta confrontació". "Ens hem de preparar des de totes les lliçons que hem après des de l'1-O", ha reblat.

Comín ha volgut reiterar el "caràcter pacífic" de la confrontació però diu que "és impossible" culminar el procés independentista "sense un cert grau d'enfrontament" amb l'Estat. "El vot d'ordre que ens van encarregar en l'acte multitudinari de Perpinyà va ser que ens preparéssim. Doncs ara volem fer-ho efectiu", ha assenyalat.

La citació a Borràs, un escàndol

En relació a la citació per part del Tribunal Suprem de Laura Borràs, Comín ha considerat "un escàndol" la celeritat dels magistrats, enfront "la lentitud desesperant" en altres processos judicials que no tenen a veure amb líders independentistes.

Comín dona per fet que Borràs podrà al·legar "l'arbitrarietat descomunal" que hi ha en aquest cas, això sí, quan ho faci en altres instàncies europees. Comín ha acabat qualificant la situació de "lawfare" contra Borràs.