El cantautor Lluís Llach ha ensorrat les proclames de concòrdia que promet el president espanyol, Pedro Sánchez, amb els 9 indults, que coincideixen ara amb la condemna a 5 anys de presó de l'activista independentista Marcel Vivet, pels incidents que es van produir en una manifestació contra el sindicat policial Jusapol.

"Estimades i estimats que sou a la presó o a l'exili o imputats o multats o perseguits o amenaçats i que sou tants. Avui hem de sumar en Marcel Vivet a la llista de condemnats a presó. La "concòrdia" de l'estat es munta així, somriures als polítics i hòsties per a la gent del carrer", ha indicat.

Lluisllach 1

"Amb perdó, la gravetat de la repressió a més de 3.000 persones, mostra que l'estat espanyol tem més la gent del carrer que els polítics", ha afegit. "I no m'estranya!!!", ha deixat anar mostrant escepticisme amb els dirigents polítics.

Lluís Llach 2

Segons Llach, la condemna de Marcel Vivet mostra que s'està conformant "una repressió sistemàtica per part del poder". "Unes lleis desfermades, uns jutges que en condemnes i desnonaments troben gaudis secrets, un Gobierno que sap que sense repressió no aguanta i una Generalitat que hi col·labora", ha manifestat. El cantautor ha llançat una recepta: "Carrer".

Centenars de persones a Barcelona i milers a tot Catalunya han respost en suport de Marcel Vivet manifestant-se la tarda d'aquest dijous per exigir la seva absolució.

 

A la protesta de la plaça Sant Jaume de la capital catalana, prop d'un miler de persones han clamat contra la condemna fent especial èmfasi en l'acusació que la Generalitat ha exercit en aquest cas. A l'acte, on ha intervingut el mateix Marcel Vivet, també han participat l'AssembleaÒmnium Cultural i la Intersindical.

 Durant l'acte, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha acusat les institucions catalanes d'haver adoptat l'estratègia de la "rendició". "Rendició és posar la catifa vermella a l'operació reencuentro", ha dit posant d'exemples els actes de Foment, el Cercle d'Economia o el del Liceu que comptarà amb el protagonisme del president del govern espanyol.

 

Imatge principal: Lluis Llach / Foto: ACN