Mentre que l'independentisme continua creixent, segons el CEO, els seus representants no es posen d'acord. Ho proven, però. El secretariat polític de la CUP va reunir-se ahir al vespre, després de donar el seu 'no' a la investidura de Mas per segona vegada. Van analitzar el moment i anunciar el seu programa per al pacte, anomenat "Fil a l'agulla": són 50 pàgines de res. Del debat del secretariat, però, no se'n sap ni molla. Junts pel Sí s'ha encomanat a sant Benet i ha citat tot el grup parlamentari al monestir de Poblet (Conca de Barberà). La coalició du a terme una reunió de treball i de valoració de la situació, a l'espera de moviments per part de la CUP. Tampoc n'ha transcendit res fins ara.

Mas: ja m'he mogut

A Barcelona, Artur Mas, ha recalcat que ell ja ha fet un moviment que és "públic i notori" i que va exposar ahir al Parlament, sense aconseguir el suport suficient per ser investit, i ha afegit: "A partir d'ara veurem què diuen els altres", en al·lusió a la CUP. El president en funcions presidia la inauguració de la Cimera Mundial de Premis Nobel de la Pau, on ha rebutjat alçar murs i ha reivindicat "ponts de llibertat" en un moment de "certa tensió política" entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Junqueras: en sintonia

Abans, però, tres entrevistes simultànies, tres punts de vista diferents. Aquest matí es podia triar a la carta quina opció escoltar. Oriol Junqueras de Junts pel Sí, en defensa d’Artur Mas, ha visitat El Matí de Catalunya Ràdio. Antonio Baños (CUP) ha repetit a El Món a RAC1 que rebutgen el president en funcions. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha passat per Els Matins de TV3 revalidant la seva opció: no a la independència "i a la il·legalitat". Junqueras s’ha manifestat “en sintonia total amb Artur Mas” en la configuració del govern i s’ha mostrat convençut que acabarà havent-hi un acord amb la CUP “per garantir l’estabilitat parlamentària”. Al seu judici, això no justifica que la Assemblea Nacional Catalana hagi de “pressionar un partit” si l’acte que hi ha convocat per aquest diumenge va per aquesta via.

Baños: noves eleccions, no

Baños ha reiterat una altra vegada que “no pot ser que tot s’aturi per una persona” i ha justificat el seu “no” a Mas per la seva “gestió colpidora pel país”. El líder de la CUP ha posat sobre la taula que seria millor tenir un acord "demà, que demà passat”. Ni Junqueras ni Baños són partidaris de convocar noves eleccions. El més important és arribar a un acord i, a més, “és un risc per a l’independentisme”. “Si parlem de victòria i derrota no entendrem res”, ha dit Baños.

Miquel Iceta ha exposat que “la gent està molesta perquè Espanya no reconeix la diversitat catalana” però, tot i així, ha ratificat que “no podem anar amb la independència per davant”.