El PP no ha trigat ni 24 hores a donar una resposta a l'entrevista del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Bloomberg. En una entrevista a Onda Cero la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha recordat al cap de l'executiu que "ningú" no ha anat a la presó pel procés.

En la seva línia habitual, la també diputada del PP al Parlament ha acusat a l'independentisme de "buscar un estat de victimisme" i ha demanat no cedir en el qualifica "d'exaltació" i "provocació".

Levy ha volgut destriar les possibles responsabilitats jurídiques dels líders independentistes. En aquest sentit, ha diferenciat les penes de presó amb haver de respondre amb el patrimoni. "Mentre els independentistes s'agiten, l'estat de dret ha de respondre", ha explicat.

Superar el relat independentista

La vicesecretària popular d'Estudis i Programes ha assegurat que el govern espanyol respondrà amb "una realitat diferent de superació del relat independentista" després del referèndum.

Per als populars, l'independentisme està "distorsionant la realitat" creant un debat a "vida o mort". Consideren que, davant aquest actitud, el millor "cop d'efecte" és tombar les "tesis independentistes".

Puigdemont i la CUP

Levy ha culpat al govern de Puigdemont d'haver permès que els atacs d'Arran s'hagin produït. "Si poses la moqueta als radicals a la Generalitat al final es creuen amb la clau de govern", ha dit sobre els cupaires.

En aquest sentit, Levy ha assegurat que la CUP té el poder suficient com per alterar el Govern. "Posa davant dels Mossos al màxim hooligan de l'independentisme", ha apuntat sobre el recent nomenat cap dels Mossos, Pere Soler.

De la Serna se suma a les crítiques

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, també ha qualificat les accions recents del Govern aquest matí. Ha assegurat que Puigdemont es troba en una "fugida cap endavant" en un procés "que no té sortida" i denoten la "deriva extremista" que ha pres l'executiu.

"És absolutament lamentable escoltar en paraules d'un representant polític que representa al conjunt dels catalans, dir alt i clar que tant li fa l'incompliment de la llei", ha dit De la Serna, a preguntes dels periodistes sobre l'afirmació de Puigdemont que està disposat fins i tot anar a la presó, abans que cedir en el referèndum.

El ministre ha considerat "inassumible" aquesta postura i ha reiterat que el govern espanyol "farà complir la llei" amb tots els instruments legals al seu abast per a "que aquest referèndum il·legal no se celebri mai". "Hi ha plantejaments radicals i extremistes que condueixen a la societat catalana a un camí sense cap tipus de sortida", ha deixat anar el ministre.