L'agència nord-americana Bloomberg, fundada l'any 1981 per l'exalcalde de Nova York Michael Bloomberg, es fa ressò del procés d'independència català amb un reportatge titulat: "El líder dels separatistes catalans està preparat per anar a la presó per la causa".

"El president català Carles Puigdemont diu que està preparat per anar a la presó abans de rendir-se en la seva causa independentista". Així comença l'article de l'agència que remarca que el president ha demanat a les autoritats espanyoles que emprenguin les accions legals contra ell i no contra el seu equip.

Bloomberg posa els seus lectors en situació explicant-los que a Catalunya es vol celebrar un referèndum d'independència l'1 d'octubre "desafiant la Cort constitucional espanyola". D'altra banda, apunten que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat als catalans que es respectin les normes dels jutges.

L'agència també contraposa les declaracions de Puigdemont, en què diu: "Si accepto responsabilitats per un procés amb totes aquestes dificultats hauré d'acceptar-ne les conseqüències", amb les de Rajoy assegurant que ha apujat el control sobre les finances catalanes i ha advertit els treballadors públics sobre les conseqüències d'involucrar-s'hi. 

Una vegada més, Bloomberg insisteix en la voluntat del president català d'acceptar la responsabilitat de l'organització del referèndum i explica que Puigdemont insisteix que no s'increpin els treballadors públics i que es parli amb els polítics responsables.

En matèria econòmica, l'agència adverteix que els inversors "no donen cap possibilitat a la independència". D'altra banda alerta que els bons espanyols estan en els nivells més baixos dels darrers 7 anys.

9-N

Bloomberg també parla de xifres de votants i recorda la consulta del 9-N dient que "els catalans ja van intentar votar sobre la independència el novembre de 2014". En referència al 9-N, posa de manifest que va ser totalment ignorat pel govern espanyol. L'article assegura que Puigdemont no vol fer servir els resultats de la consulta com un referent, ja que "les condicions d'abans i ara són molt diferents".

Finalment acaba fent referència a l'anomenada operació Catalunya, Bloomberg indica que hi ha una investigació que conclou que el govern de Rajoy ha creat una unitat secreta de policia per investigar els seus oponents catalans.