Mirar cap a l'esquerra. Aquest és l'objectiu marcat pel Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP de cara els propers mesos, després d'haver rebutjat la investidura del líder de Convergència, Artur Mas, com a president de la Generalitat.

Al document de 5 pàgines, aprovat pels cupaires aquest dilluns amb el títol 10 abstencions per avançar cap a la independència, es demana "començar a treballar en l'articulació d’una candidatura popular que pugui articular el conjunt de l’esquerra catalana".

En aquest sentit, esgrimeix tres raons per les quals la formació podria veure amb bons ulls la "candidatura transversal d'esquerres" proposada el mateix dilluns pel portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela.

1. Plebiscit fallit

El document posa de manifest que el 27S “permetia un govern independentista però no tirar endavant el full de ruta, perquè no s’arriba al 50% dels vots". Aparca, així, la Declaració Unilateral d'Independència (DUI).

2. Tornar al referèndum

“El 20D –eleccions en què no van participar i van demanar l’abstenció– mostra que una majoria social aposta per un referèndum acordat amb l’Estat”, diuen. Pels d'Anna Gabriel el referèndum, però de caire unilateral, esdevé "fonamental" per trobar un acord.

3. Apartar CDC

Un dels objectius que també es marquen els cupaires és el de “confrontar el paper de CDC com a agent que pretén liderar i subjugar el procés independentista als interessos d’un sector de la burgesia que prioritzarà sempre la legalitat”.

Per això, carrega contra ERC, aliada dels convergents sota el paraigua de Junts pel Sí, perquè entén que “impossibilita una majoria d’esquerres a favor d’una sortida autodeterminista i unilateral a Catalunya”.