La mala maror va in crescendo en el PSOE de Madrid, on trigaran a pair la patacada de les eleccions a l’Assemblea. La derrota ha fet surar antigues ferides a la família socialista, una de les quals ha acabat amb l’obertura per part de l’executiva federal del PSOE d’un expedient d’expulsió obert a l’expresident de la Comunitat de Madrid, Joaquín Leguina.

Leguina s’ha mostrat molt crític amb la gestió de Pedro Sánchez al capdavant del partit i el fet que coincidís, juntament amb el també socialista Nicolás Redondo, en un acte de campanya d’Isabel Díaz Ayuso ha estat la gota que ha fet vessar el got. L’expedient d’expulsió, però, no fa perdre la son a l’expresident madrileny que aquest matí no havia rebut encara cap comunicació de la decisió adoptada dijous al vespre per l’executiva federal.

Carrega contra Sánchez

“Com diuen els castissos, me la sua”, ha declarat aquest divendres Leguina en una entrevista a Onda Cero, on ha carregat contra el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. “Si soc culpable d’aquest desastre, que vingui Déu i ho vegi”, ha declarat davant l’expedient. Leguina és patró de l’entitat que va visitar Ayuso en un acte de campanya.

Leguina ha criticat les formes de l’executiva federal i el fet que se’ls persegueixi per ser crítics amb la seva gestió. “No m’ho puc creure, a veure. Què hem fet, dir que no volem a Sánchez? Recordo l’època que es pujava gent a l'estrada i deia que s'anés Felipe González, que no se'n va anar, per sort, per al partit. Ell mai es va queixar",  ha afirmat Leguina.

L’expresident de Madrid ha augurat que els resultats del 4-M tindran greus conseqüències en el partit i ha destacat que el millor que pot fer Pedro Sánchez “és marxar com més aviat millor, perquè el responsable d’aquest desastre és ell”.

Contra els socis

Leguina ha tornat a carregar contra les aliances del PSOE. “Sent del PSOE no et pots ficar al llit amb els separatistes catalans, amb els proetarres de Bildu i ficar al govern espanyol a personatges com Iglesias, que és el contrari del que és el PSOE", ha assegurat.

De confirmar-se la seva expulsió del PSOE, ha sentenciat que “tornaré quan marxi aquest senyor”. Hores després ha destacat que estava disposat a dur el partit als tribunals.

Foto principal, Joaquin Leguina i Nicolás Redondo, amb Isabel Díaz Ayuso / EP