El diari Le Monde, el més influent de França, ha publicat un contundent article on troba la decisió del TJUE sobre la immunitat de Junqueras "un gran revés per a la justícia espanyola".

El diari francès es refereix a Junqueras com a "eurodiputat elegit" i explica que la justícia espanyola li ha impedit "asseure's a Estrasburg" i que "s'ha negat a deixar-lo en llibertat" tot i la seva situació de presó preventiva "al·legant que no havia complert els tràmits necessaris per prendre possessió del càrrec".

El text és rotund i afirma que la sentència és clara quan diu que l'adquisició del mandat parlamentari només pot derivar "del vot dels electors i no estar subordinat al compliment subseqüent d'una formalitat qualsevol".

Le Monde

Le Monde també fa incís que el Comitè Electoral espanyol no havia inclòs Junqueras a la llista d'eurodiputats espanyols elegits al Parlament Europeu. 

La decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha omplert en pocs minuts les portades de la premsa internacional. Portades de tot el món han informat que el TJUE avala la immunitat del líder d'ERC i electe als comicis europeus, Oriol Junqueras i diu que el Suprem n'havia de demanar l'aixecament a l'Eurocambra.