El Govern ha nomenat Laura Martínez Portell com a nova presidenta de l'Institut Català de les Dones. Martínez Portell substitueix en el càrrec Núria Balada, que ha estat 9 anys al capdavant de l'organisme, primer com a directora i després com a presidenta.

Segons fonts del Departament de Presidència, la consellera Meritxell Budó i Balada han convingut el relleu i la consellera li ha agraït la feina feta durant la seva etapa. Les mateixes fonts han indicat que en la nova etapa es vol donar un nou impuls a l'institut amb qüestions com el Pacte Nacional contra la Violència Masclista.

Martínez Portell (Mataró, 1970) és llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida (UdL), té un màster en Gestió i Direcció de Recursos Humans pel Centre d'Estudis Financers i un postgrau en Pràctica Jurídica per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró. També ha fet diversos cursos d'especialització en matèria de violència de gènere, jurisdicció de menors o medicació civil, mercantil i familiar.

Actualment és regidora de l'Ajuntament de Vilassar de Mar i vicepresidenta tercera del Consell Comarcal del Maresme. Ha estat vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona i, entre d'altres càrrecs, diputada de Benestar Social, Salut Pública, Consum i Relacions Internacionals.

En l'àmbit privat, ha exercit com a advocada especialista en Dret de Família i Violència sobre la Dona en un gabinet d'advocats i ha exercit de responsable del departament jurídic i de recursos humans i responsable de contractació i relacions públiques en diverses empreses.