El ple del Consell de la Diplomàcia Pública, més conegut com a Diplocat, ha nomenat aquest dilluns a Laura Foraster com a nova secretària general de l'ens. En la seva segona reunió, el Diplocat ha decidit posar al capdavant de l’òrgan a qui va ser la seva directora executiva des del 2012.

Foraster substitueix a Albert Royo, que no va voler repetir en el càrrec quan aquest juliol es va reactivar aquest consorci sotmès a un procés de liquidació sota l’aplicació del 155. Segons el Govern, el Diplocat pretén “explicar Catalunya al món i incidir en l’opinió pública internacional per tal de millorar la imatge i el prestigi del país a l’exterior”.

El govern de Mariano Rajoy va iniciar la liquidació del Diplocat emparant-se en l'aplicació a l'octubre de 2017 de l'article 155 de la Constitució, però el Govern de Torra va decidir revertir aquesta decisió després de prendre possessió. la d'avui ha estat la segona reunió del patronat, en el qual s'ha estrenat el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch.

El primer ple del Diplocat d'aquesta legislatura es va produir al juliol, amb Ernest Maragall com a conseller, i Torra va explicar que pretenia reincorporar a tots els treballadors que van ser acomiadats quan el govern central va ordenar el seu tancament  i recuperar la seva activitat de "explicar Catalunya al món".

Laura Foraster, lLlicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UPF i amb un màster en Estudis Europeus per la Universitat Catòlica de Lovaina, Foraster va ser a cap de Gabinet del conseller de Comerç, Turisme i Consum (2003-2006) i d'Innovació, Universitats i Empresa (2006- 2010) abans d’entrar a treballar al Diplocat el 2012. Prèviament, va desenvolupar diverses tasques en institucions europees com el Consell de les Regions o l’Eurocambra.