L'acord de JxCat amb el PSC a la Diputació de Barcelona no només ha estat fortament criticat per ERC. Independents de JxCat de l'entorn del president Carles Puigdemont han mostrat el seu rebuig als pactes amb els socialistes per haver donat suport a l'aplicació de l'article 155. És el cas del vicepresident primer al Parlament, Josep Costa, la portaveu i diputada de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, o el diputat per Girona, l'advocat Jaume Alonso Cuevillas. Costa i Borràs han reclamat, a través de les xarxes socials, que es reverteixin els pactes amb el 155.

Borràs ha fet diverses piulades on lamenta els pactes amb els socialistes, però recorda que no ha estat únicament JxCat qui ha pactat amb ells després de les eleccions municipals, en referència a ERC. "Els qui estem en contra de pactar amb els del 155 ho estem a tot arreu. Ho faci qui ho faci", afirma la diputada, que proposa a totes les forces independentistes revertir els acords amb els socialistes. També ha aprofitat per fer, una vegada més, una crida a la unitat i "afavorir els ajuntaments independentistes".

De la seva banda, el vicepresident primer al Parlament, Josep Costa, sosté que la situació actual "exigeix revertir tots els pactes amb el 155" i  destaca la necessitat de "tornar a la unitat que va fer possible l'1-O".

També ha estat contundent Jaume Alonso-Cuevillas. L'advocat del president Puigdemont, ara diputat de JxCat al Congrés per Girona ha mostrat la seva "censura absoluta" a totes els partits independentistes que "hagin pactat o pactin", amb partits del 155, situació en la que es troben tan JxCat i el PdCat, com ERC.