Laura Borràs ho té clar: el Tribunal Suprem no podrà demostrar cap de les acusacions que planen sobre ella i l'únic objectiu al darrera de la seva imputació respon a la voluntat "d'abatre els adversaris polítics des del punt de vista judicial i no polític". La líder de Junts per Catalunya al Congrés ha sortit així al pas de la notícia coneguda fa unes hores de l'obertura oficial d'una investigació al Suprem per prevaricació, frau a l'administració, malversació de cabals públics i falsedat documental. "No he comès cap delicte", ha sentenciat. 

En declaracions als mitjans des del Parlament de Catalunya, l'exconsellera de Cultura ha insistit, com ja va fer fa mesos en una compareixença voluntària a la cambra catalana, que "no hi ha hagut cap mena de perjudici per a l'erari públic" durant la seva gestió al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes "i no podrà demostrar-se". Borràs, un dels principals actius electorals de JxCat -ha sonat fins i tot com a possible cap de llista en unes futures eleccions catalanes- ha assenyalat directament "les clavegueres de l'Estat". 

La causa contra Borràs té origen al jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, que va començar a investigar-la de manera extraoficial. Des del seu entorn apunten que l'inici de la investigació és il·legal, perquè llavors era consellera i el cas hauria d'haver anat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ara, el procés judicial ha passat a mans del Tribunal Suprem perquè és diputada al Congrés. És la mateixa situació amb la qual es va trobar l'exconseller de Mas, Francesc Homs pel 9-N.

La imputació es basa en suposades irregularitats en adjudicacions quan va estar al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018.