A les portades d’avui només els falta un crespó. El Barça ja ha anunciat oficialment que Messi ja no serà entre nosaltres la temporada vinent i el monotema segueix ressonant a totes les portades d’aquest dissabte. Avui, el protagonista és Joan Laporta.

La premsa, tant madrilenya com catalana, il·lustra amb gairebé la mateixa imatge la roda de premsa que va oferir ahir el president: mans al cap i cara d’impotència. També coincideixen en el titular: "La supervivència passava perquè Messi sigui fora de l'Barça“, destaca El Mundo; “El club està per sobre de tots, inclòs el millor de la història”, diuen La Vanguardia i El País. Mentrestant, La Razón posa el dit a la ferida i titula "Sense Messi i amb 487 milions de deute".

larazon.750

elmundo.750

elpais.750

lavanguardia.750

Els diaris no assumeixen el seu adeu i segueixen donant voltes a la baldufa. Tots menys l’ABC, que oblida el déu argentí i, com ens té acostumats, torna a la càrrega contra Sánchez i els indults. El rotatiu posa en portada un article sobre el Ministeri de Justícia i la publicació dels expedients del perdó legal als presos independentistes: "Sánchez vol ocultar 50 anys els expedients dels indults”. 

837db163 01dd 4d2e be30 99e58dc7d298 source aspect ratio 1600w 0

A casa nostra, però, segueixen les llàgrimes unànimes pel drama de Messi sense deixar de banda la crisi de la covid. L’Ara tria com a tema principal l'arribada de la partida més gran fins ara de fons europeus: "Brussel·les injecta ja 893 milions a l’economia catalana" i, en un destacat superior, es fan ressò de les explicacions per la sortida de Leo Messi: "El Barça està per sobre de tot, fins i tot del millor jugador de la història".

ara.750

El Periódico també opta per remarcar el perquè del final de l'era Messi: "El Barça revela pèrdues que forcen la sortida de Messi". Al costat trien com a segon tema un estudi sobre la immunitat dels contagiats de coronavirus: "Els contagiats de Covid generen anticossos que els protegiran més de 7 mesos".

elperiodico cat.750

El Punt Avui, continua destacant la marxa del futbolista blaugrana Leo Messi amb una cita del president del club, Joan Laporta: "No volíem posar en risc el Barça". Com a segon tema tria: "Els anticossos es mantenen set mesos després de la injecció".

elpunt girona.750

Segons els psicòlegs, el procés de dol consta de quatre fases: negació, ira, depressió i acceptació. Sembla, de moment, que els amants del futbol i la premsa trigaran a passar de les primeres. Totes les redaccions s’afanyen a indagar en la marxa del davanter i preparen pàgines i pàgines sobre el qui ha estat un Déu. Ens ho arribarem a perdonar? Ell marxa, però a nosaltres ens queda Messi per estona.

Imatge principal: El president del FCBarcelona, Joan Laporta /