El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, assegura que el debat del procés sobiranista ara mateix no és de terminis sinó d’execució del mandat. La permanent de l'ANC s'ha reunit aquesta tarda al palau de la Generalitat amb el president Carles Puigdemont i, segons el responsable d'aquesta entitat, s'ha fet evident la clara coincidència en el diagnòstic.

“El debat que a nosaltres ens interessa no se centra en el quan sinó en què i com”, ha destacat el president de l'Assemblea, que assegura que ara l'objectiu és que “es facin les coses ben fetes, es concreti i es vagi avançant”.

Puigdemont ha celebrat la trobada amb l'Assemblea l'endemà de reunir-se amb la direcció d'Òmnium, encapçalada pel seu president, Jordi Cuixart.

L'ANC, segons ha explicat Sànchez, ha volgut expressar a Puigdemont el seu suport “quan el treball institucional ho requereixi i hi pugui haver intervencions de l’Estat que busquin castigar o reduir la cohesió del Govern”. Al mateix temps, però, també l'ha advertit que es mantindran amatents a què el Govern compleixi els compromisos amb els quals es va presentar a les eleccions. "L'oportunitat és única i el temps, finit", ha subratllat.