Vox ha protagonitzat aquest dimarts un repugnant gest durant un minut de silenci per una víctima de violència de gènere. El passat dilluns, una noia de 29 anys d'Alboraya va ser assassinada en mans de la seva parella, el que suposa la víctima número 1.000 des de l'any 2003 a Espanya. Les Corts Valencianes van convocar un minut de silenci a les portes de la seu parlamentaria i Vox s'hi va negar a participar.

Lluny de sumar-se a la convocatòria de tots els partits per realitzar-lo, el partit d'ultradreta va decidir apartar-se de la resta de diputats. El motiu d'aquest gest, segons la mateixa formació, és que no estaven a favor de la pancarta que s'exposava durant el minut de silenci on hi deia "Les Corts contra la violència masclista". 

"El grup parlamentari de Vox no ha participat al minut de silenci perquè nosaltres sempre estem al costat de les víctimes, siguin del sexe que siguin: dona, home, nen o avi. Per això, preferim parlar de violència interfamiliar i no la mal anomenada "violència de gènere", han explicat en un comunicat.